Preparació oposició Generalitat de Catalunya. Matèria Urbanisme - U12005

Objectiu

  • Donar a conèixer la matèria d’Urbanisme per preparar les oposicions a la Generalitat de Catalunya.

Programa

  1. La legislació urbanística a Catalunya. Textos legals que la integren. Principis informadors i finalitats.

  2. Règim urbanístic del sòl II. Sòl urbà: concepte, desenvolupament, drets i deures dels propietaris. Sòl urbanitzable: concepte, desenvolupament, drets i deures dels propietaris. Sòl no urbanitzable: concepte, actuacions d'ús específic, procediment d'aprovació de determinats projectes de noves activitats i construccions, reconstrucció i rehabilitació de determinades construccions.

  3. El planejament urbanístic I: tipus de plans. Planificació urbanística del territori: plans directors, plans d'ordenació urbanística municipal, programes d'actuació urbanística municipal, normes de planejament urbanístic.

  4. El planejament urbanístic II. Planejament derivat en sòl urbanitzable. Plans parcials de delimitació. Planejament derivat en sòl urbà. Plans especials urbanístics i plans de millora urbana. Catàlegs de bens protegits.

  5. Gestió urbanística. Polígons d'actuació urbanística. Sistemes d'actuació urbanística.

  6. Protecció de la legalitat urbanística I. Procediments de protecció de la legalitat urbanística. Òrgans competents i legitimació. Inspecció urbanística. Ordres de suspensió d'obres i de llicències. Restauració de la realitat física alterada i de l'ordre jurídic vulnerat.

  7. Protecció de la legalitat urbanística II. Infraccions urbanístiques: classificació. Restauració voluntària de la realitat física o jurídica alterada. Persones responsables als efectes del règim sancionador. Multes correctives. Actuacions coercitives d'infracció a l'empara de llicències o d'ordre d'execució. Prescripció d'infraccions i de sancions urbanístiques.